Creditcard zonder BKR

Elke keer is het weer raak: u wilt een aankoop doen op het internet maar een creditcard is een vereiste. Hoe komt u aan een creditcard zonder BKR?

Tegenwoordig worden er veel transacties gedaan via het internet. Als u zou willen, zou u nooit meer uw huis uit hoeven. Voor vrijwel elke transactie een creditcard een vereiste. Zowel op internetsites in het binnenland als op sites in het buitenland. Erg vrolijk wordt u er niet van. Waar vindt u immers een credit card zonder BKR registratie?

Creditcard zonder BKR: de prepaidkaart

Eigenlijk is het antwoord op de vraag hoe u aan een creditcard zonder BKR komt heel simpel. U vraagt een prepaid creditcard aan! Zoals de naam al zegt betaalt u bij deze kaart vooraf. U stort een bedrag op de kaart en u kunt dan als een gewone creditcard gebruik maken van de pas. Het enige verschil met een normale creditcard is dat wanneer u geen geld meer op de kaart heeft staan, u niet meer kan betalen met de kaart.

Voordelen van de creditcard zonder BKR

U kent ongetwijfeld de verhalen uit de Verenigde Staten. Mensen die wel 10 credit cards hebben en zich volledig in de schulden storten met deze kaarten. De ‘American dream’ wordt voor hun een nachtmerrie als de consumptiemaatschappij hen de kop kost. Met de prepaid creditcard zonder BKR hoeft u zich geen zorgen maken dat u zich in de schulden stort. U bepaalt zelf hoeveel geld er op de kaart staan en houdt daarmee uw uitgaven in de hand.

Behalve dat de kaart vele gemakken biedt voor aankopen op het internet, kan deze kaart ook internationaal gebruikt worden. In het buitenland wordt vaak de gewone pinpas niet geaccepteerd en zit u al snel met een probleem als u geen creditcard heeft. Het boeken van een hotel kan een hele speurtocht worden wanneer u er op moet letten of u er wel met een gewone pinpas kan betalen. Uiteraard zit u er niet op te wachten om met zakken vol contant geld rond te lopen. Een creditcard zonder BKR zorgt er voor dat u op een veilige manier geld mee kan nemen op (buitenlandse) reizen.

Een creditcard zonder BKR: wat zijn de nadelen?

De prepaid creditcard verschilt slechts op één punt met de creditcard zoals wij hem doorgaans kennen. Met een prepaid creditcard kunt u niet zonder saldo de kaart gebruiken. Dit houdt in dat er altijd geld op de kaart moet staan alvorens u hem kan gebruiken. Een normale creditcard heeft een limiet tot welk bedrag u in het rood kan staan. U leent in dat geval een bedrag, welke u met rente weer terugbetaalt. Dit nadeel dat u niet geld kan lenen, is tevens het voordeel van de creditcard zonder BKR. U weet te allen tijde wat u uitgeeft en u kunt nooit meer uitgeven dan u vooraf heeft vastgelegd.

Conclusies over een creditcard zonder BKR

  • U bepaalt vooraf welk bedrag u op de kaart zet
  • U komt achteraf niet voor verassingen te staan
  • Vaak betaalt u alleen de aanschaf kosten voor de kaart
  • Rood staan is niet mogelijk met de prepaid creditcard