Jouw online aankopen doen met een creditcard zonder BKR!

Vanwege BKR niet in staat om een creditcard aan te vragen? Zo kun jij jouw online aankopen doen met een creditcard zonder BKR!

Jouw online aankopen doen met een creditcard zonder BKR

Creditcardmaatschappijen verstrekken creditcards, waar jij vervolgens verschillende dingen mee kunt doen. Buitenland betalingen, het doen van online spelletjes, het betalen van een diner en ook als waarborg kan een creditcard dienen. Met een creditcard kun jij bovendien ‘rood staan’, tot jij hier aan het einde van de maand een afschrift van krijgt. Over het bedrag dat je rood staat betaal je vervolgens een percentage aan rente, wat hoog kan oplopen. Omdat een creditcard daarmee gewoon een vorm van krediet is, ook al hebben deze kaarten vaak een maximum dat jij rood kunt staan, doen creditcardmaatschappijen aan een controle van jouw kredietverleden. Indien jij geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie (Nederland) of de Nationale Bank (België), kun jij geen creditcard aanvragen. Echter is dit soms wel noodzakelijk, gezien de verschillende functies van een creditcard. Indien jij bijvoorbeeld graag online aankopen wilt doen of een buitenland reis gaat maken, is het erg handig om een creditcard tot je beschikking te hebben. Hieronder lees je een alternatief voor het aanvragen van een creditcard.

Jouw online aankopen doen met een creditcard zonder BKR alternatief

Aangezien creditcards risico’s met zich mee brengen, maar je deze vaak wel nodig hebt voor bepaalde doeleinden, is er een alternatief voor creditcards op de markt. Deze worden ook wel prepaid creditcards genoemd. Een prepaid creditcard is voor iedereen gemakkelijk aan te vragen op internet. Deze prepaid creditcards stellen jou in staat om in het buitenland geld op te nemen, als borg te stellen en online spelletjes of andere online aankopen te doen. Deze creditcards functioneren dus als ‘gewone’ creditcards. Verschil is alleen dat je een prepaid creditcard moet opladen, zoals een chipknip. Je kunt dus niet meer geld opnemen dan je op je kaart hebt gezet. Dat betekent dat je dus als het ware vooruit betaald. Dit is handiger en overzichtelijker, aangezien je niet pas achteraf een rekening krijgt, maar kunt bijhouden hoeveel geld je erop hebt gezet. Het geld dat je op een prepaid creditcard zet kun je overigens in verschillende valuta opnemen, zodat hij altijd en overal te gebruiken is!

Jouw online aankopen doen met een creditcard zonder BKR prepaid voordelen

Een groot voordeel van de prepaid creditcard is dus dat jij deze gemakkelijk kunt aanvragen, zonder dat er sprake is van een BKR toetsing of een zwarte lijst controle. Daarnaast kun jij de prepaid creditcard direct aanvragen en gebruiken. De prepaid creditcard heeft dezelfde mogelijkheden als een ‘gewone creditcard’. Ander bijkomend voordeel is dat jij bespaart op de kosten, aangezien jij geen hoge rentekosten hoeft te betalen en ook kun jij geen schulden maken. Daarmee is de prepaid creditcard ook nog eens een stuk veiliger dan de gewone creditcard. Zeker aangezien sommige creditcardmaatschappijen tot wel 25% aan rente rekenen voor het rood staan op een creditcard.

Wil jij dus met een BKR registratie een creditcard aanvragen? De prepaid creditcard geeft je dezelfde mogelijkheden en jij kunt deze snel en gemakkelijk aanvragen!