Creditcard zonder BKR toetsing

Met een creditcard in de hand ligt de hele wereld voor u open. Sowieso de wereld van het internet, maar ook in het buitenland kunt u zich zonder problemen voortbewegen. Maar hoe komt u  aan een creditcard zonder BKR toetsing?

Een creditcard zonder BKR toetsing verstandig?

Het BKR is niet voor niets in het leven geroepen. Het is een instantie die de Nederlandse burger in de gaten houdt en haar probeert te beschermen tegen torenhoge schulden. Hartstikke fijn natuurlijk. Totdat u zelf geregistreerd staat bij het BKR. Uiteraard begrijpt u dat lenen risico’s met zich meebrengt en u zult zich niet in de schulden storten. Maar een creditcard, daar zou u wel wat aan hebben. Echter, wordt een creditcard ook gezien als een vorm van lenen en komt u hier niet langer meer voor in aanmerking. Ook al wilt u alleen maar een uitgave van 1 euro doen, dan komt u alsnog niet in aanmerking voor de reguliere creditcard.

Een creditcard zonder BKR toetsing kan in dat geval een oplossing bieden. Bij de reguliere creditcard waarbij u als het ware geld leent zal u altijd BKR getoetst worden. Voor een prepaid creditcard is dit niet het geval. Een prepaid creditcard is te vergelijken met een prepaid simkaart. Bij een prepaid simkaart laadt u de kaart op met beltegoed. Zodra u het beltegoed heeft opgemaakt is het niet meer mogelijk om te bellen. Zo werkt het ook met de prepaid creditcard. U laadt de kaart op met geld en zodra u uw tegoed op heeft gemaakt, is het niet meer mogelijk om geld uit te geven.

Een creditcard zonder BKR toetsing is veilig

Een creditcard zonder BKR toetsing is dus zelfs verstandiger dan een reguliere creditcard. Met een prepaid creditcard heeft u te allen tijde inzicht in uw uitgaven. U stelt uzelf een maximum met wat u mag en kan uitgeven en zal dit bedrag nooit overschrijden. U kunt geen reguliere creditcard krijgen omdat dit een vorm van lenen is. Gezien hier geen sprake is van lenen is er dan ook geen kredietcheck of BKR toetsing. Een win-win situatie dus.

De kosten die zijn verbonden aan een creditcard zonder BKR toetsing

Net als aan een reguliere creditcard zijn er ook kosten verbonden aan een creditcard zonder BKR toetsing. Om in het bezit te komen van een prepaid creditcard heeft u de jaarlijkse kosten die verbonden zijn aan de kaart. Deze verschilt aanzienlijk per aanbieder. Ga niet blind voor de laagste kosten: het kan goed zijn dat wanneer u iets meer betaalt ook meer service krijgt. Naast de jaarlijkse kosten zijn er nog kosten die u maakt per transactie. Per gedane transactie betaalt u een klein bedrag aan de creditcardmaatschappij. Afhankelijk van het soort transactie kunnen hier ook nog verschillen in zitten. Daarnaast worden er (niet altijd) kosten in rekening gebracht voor het opladen van het saldo en het terugstorten van saldo. Ook wisselkoersen kunnen een rol spelen.

Bij de verschillende aanbieders kunnen de kosten behoorlijk uiteenlopen. Denk goed na waarvoor u de creditcard wilt gebruiken en kijk vervolgens met deze optiek naar de kaarten. Wilt u de kaart vooral in het buitenland gebruiken, kijk dan naar de kosten hiervan. Wilt u de kaart gebruiken voor kleine aankopen op het internet, waarbij u de kaart vaak zal gebruiken. Let dan op de kosten die u maakt per transactie. Zo is er voor iedereen afhankelijk van het gebruik een optimale creditcard zonder BKR toetsing.